Зелената сделка е най-мащабната реформа в ЕС, правена някога. Това каза

...
Зелената сделка е най-мащабната реформа в ЕС, правена някога. Това каза
Коментари Харесай

Моника Станишева: Трябва да се обърне внимание на страховете на хората около Зелената сделка

Зелената сделка е най-мащабната промяна в Европейски Съюз, правена в миналото. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Моника Станишева, ръководител на борда на Dir.bg, основател и създател на форума „ Зелена промяна “.

„ Първо би трябвало да си дадем сметка, какво тъкмо съставлява зелената договорка за цяла Европа, включително за Централна и Източна Европа. Това е най-голямата, най-мащабната, софтуерна, обществена и икономическа промяна, която се е случвала в Европейски Съюз от момента на неговото основаване, т.е. през последните 70 години “, разясни тя.

Моника Станишева е безапелационна, че тази промяна би трябвало да бъде ръководена, а не да се случва безредно. Освен това тя счита, че би трябвало да се обърне внимание на страховете на хората.

„ Има ги тези страхове и те не трябва да бъдат подценявани, само че в същото време не трябва да бъдат и генерирани. Ето за какво нашата цел в Dir.bg като медия е да създадем по този начин, че всички въпроси, които би трябвало да бъдат заложени, в действителност да бъдат заложени и да получат отговори “, сподели още тя.

Като създател на форума „ Зелена промяна “ Моника Станишева акцентира, че политиците би трябвало да проведат един доста почтен диалог с хората, които работят в мините и ТЕЦ-овете. „ Истината е, че тези енергийни източници към този момент не са конкурентни. Истината е, че те са рискови за здравето на хората, в случай че приказваме искрено. Истина е обаче, че би трябвало да се мисли напред във времето – какво се предлага като опция на тези хора, тъй като не може просто да бъдат изхвърлени зад борда. Това е дипломиран човешки запас, който би трябвало да откри друга реализация “, добави тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР